26 martie 2011: Pelerinaj la Manastirea Carmelitana (Luncani)

26 martie 2011: Pelerinaj la Manastirea Carmelitana (Luncani)
1Urmând proiectul formativ din acest an în ziua de 26 martie 2011 Liceul Teologic Romano-Catolic „Sf. Francisc de Assisi” din Roman a plecat în pelerinaj. Locul deosebit pentru un moment de reculegere atât de necesar pentru elevi, profesori şi formatori a fost Mănăstirea Carmelitana de la Luncani.
Directorul spiritual al seminarului a fost organizatorul acestei zile. El ne-a introdus şi ne-a ghidat pe întreg parcursul zilei.
La sosire am fost primiţi cu multa ospitalitate de către pr. Tiberio Scorrano, priorul mănăstirii, iar pr. Sebastian Benchea ne-a vorbit despre Ordinul Carmelitan care a luat naştere în timpul cruciadelor în ţara Sfântă atunci când câteva persoane s-au retras pe muntele Carmel pentru a trăi o viaţă de rugăciune şi contemplaţie, alegând în acelaşi timp pe Maica Domnului ca Mama şi Protectoare. Tot de la el am aflat ca fraţii carmelitani sunt prezenţi în România din anul 2001.
A urmat introducerea facuta de pr. Teofil în tema pelerinajului: întoarcerea fiului risipitor la casa Tatălui după ce cu mult egoism l-a parasit mergând pe căi greşite. Aprofundând tema cu toţii am pornit spre meditare în jurul mănastirii.
Momentul central al zilei a fost celebrarea Euharistica. Iniţierea acestui moment a fost realizat printr-un act penitenţial împlinit prin dezlegarea sacramentală pentru ca ceea ce s-a meditat să aduca cu adevarat roade în vieţile noastre.
După ce ne-am hranit trupurile am pornit din nou la drum alături de Cristos urcând în rugaciune şi meditare alături de el pe drumul crucii, drum parcurs de el pentru mântuirea tuturor fiilor lui Dumnezeu.
Îi mulţumim Domnului pentru această zi binecuvântată, pentru vremea prielnică şi pentru toate harurile primite şi îl rugam pe el ca samânţa bună care vine de la el sa aduca rod bogat!