Loading...
miercuri, 16 iunie 2021

Ziua Educației Catolice la Liceul Franciscan la ambele profiluri vocaționale: teologic și pedagogic

A fost, aproape discret, în conștiința noastră, azi, Ziua Educației Catolice, adică Sărbătoarea Educației Universale: un dar, o bucurie, o conștientizare a comuniunii. Și am sărbătorit-o prin însăși opțiunea noastră: de a trăi și astăzi valorile pe care le prețuim și de a cultiva un spirit al fidelității, al încrederii și al comuniunii. Le mulțumim elevilor de la Liceul nostru pentru ca țin și se implică în formarea lor. Și îi felicităm pentru comuniunea dintre ei, cu noi, cu Dumnezeu. În mod special îi felicităm pe cei de la profilul pedagogic, pentru că după o perioadă lungă de absență a întâlnirii în plan școlar și probabil extrașcolar, în sfârșit, prin darul lui Dumnezeu, sunt toți iarăși la școală, în manieră fizică. Le mulțumim profesorilor, angajaților și celorlalți care colaborează, prin efortul și implicarea lor de fiecare zi.
De fiecare dată le dorim elevilor, să își trăiască, fără teamă, visul! Aceasta nu înseamnă nicidecum capriciul, ori o ambiție ermetică și egoistă. Ci darul și curajul de a se deschide gratuit către iubire, către dăruire, către adevăratele valori în viață. Numai acestea aduc împlinire.
Și știm că dacă învățăm să căutăm în continuare ceea ce este bine și plăcut lui Dumnezeu, atunci niciodată nu vom regreta! Va deveni adevărata și cea mai rentabilă ”afacere” a vieții. Căci voia și chemarea sa devin adevăratul bine al fiecăruia, al nostru!
Succes și multe haruri!