Loading...
joi, 29 februarie 2024
OFMConv Romania

Seminariștii Liceului Franciscan în pelerinaj la Sanctuarul Fericitei Veronica Antal

In ziua de 22 mai 2021, în sărbătoarea sfintei Rita, ”sfânta lucrurile imposibile”, așa cum este cunoscută, seminariștii noștri au trăit bucuria de a face un pelerinaj. Nu la sfânta Rita, ci la Sanctuarul Veronicăi Antal din Nisiporești. Și ea o sfântă a lucrurilor și gesturilor ce nouă ne par imposibile. Doar dacă ne gândim la fidelitatea cu care parcurgea in fiecare zi drumul spre Biserică, adesea prin câmp, în ploaie sau zăpadă,… la votul de a a fi curată, sau la decizia de a muri, fără a pune în discuție, spre a-l mărturisi pe ”Isus al ei” spre a rămâne, la rândul ei, ”a lui Isus”…. rămânem uimiți, iar sufletul, aproape inerent începe un examen serios de conștiință în jurul întrebării: ”cum îmi trăiesc credința?”
Seminariștii Liceului Franciscan au trăit această zi de formare rugându-se la sanctuarul Veronicăi Antal, atingându-i mormântul, făcând o rugăciune, celebrând jertfa Sfintei Liturghii și parcurgând drumul spre locul martiriului (în câmp) rugându-se Rozariul.
Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru un astfel de har. Și îi felicităm pe toți seminariștii pentru curajul de a trăi deschiși nu doar pelerinajul, ci propriul drum. Căci însăși viața este un pelerinaj, pe care să-l parcurgem cu încredere, în care să căutăm adevărata fericire: aceea de a fi cu Dumnezeu!
Distribuie cu: