Loading...
duminică, 16 iunie 2024
OFMConv Romania

Un nou proiect extrașcolar la Liceul Franciscan: Grupul de voluntari „Darul Speranței”

La inițiativa elevilor de ambele profiluri, teologic și pedagogic, la fine de lună mai a luat naștere un proiect nou extrașcolar, prin formarea unui Grup de voluntari, numit ”Darul Speranței”! Un grup generos, ce și-a propus să se deschidă carității, ajutorării celuilalt, în special să fie aproape de cei defavorizați social, nu doar pentru o zi sau o lună, ci, prin voia lui Dumnezeu, și pentru următorii ani. Deja din prima întâlnire a grupului, au fost stabilite prioritățile:
– ajutor copiilor defavorizați în a-și face temele, de tip ”after school”, de la Fundația Pacea;
– vizitarea bătrânilor de la Centrul Rezidențial ”Casa bunicilor”;
– asistență și ajutor la orele de la clasele primare de la școala noastră „Costache Negri”;
– colaborare din luna septembrie cu un centru de copii cu dizabilități;
– alte inițiative și propuneri pe care Domnul le va pune înainte.
Iar între timp, cu ajutorul lui Dumnezeu, învățăm ce anume înseamnă a fi ”Voluntar”. Adică: gratuitate, generozitate, bunătate, fidelitate, perseverență și numai (doar!) motivație curată, intimă, spirituală! Deoarece e singura care durează.
Felicitându-i pe elevii noștri deja pentru inițiativele avute, de a merge la Satul Olimpic, la Școala ”Costache Negri”, la „Fundația Pacea” le suntem aproape cu rugăciunea și cu sprijinul de care au nevoie într-o asemenea aventură frumoasă, poate cea mai frumoasă aventură: aceea de a trăi cu bunătate, de a te învinge pe tine și de a crede în visul pe care Domnul l-a așezat în ființa ta!
 
Distribuie cu: