Loading...
joi, 29 februarie 2024
OFMConv Romania

Seminariști ai Liceului Teologic Romano-Catolic ”Sfântul Francisc de Assisi” în excursie și pelerinaj în Bucovina și Maramureș

Binecuvântarea lui Dumnezeu se face simțită în viața noastră în multe feluri. Iar noi nu facem decât să învățăm a o recunoaște cu încredere și primi în simplitate și bucurie.
Zilele acestea, seminariști claselor a IX-a, a X-a și a XI-a au trăit o astfel de binecuvântare: de a se afla într-un pelerinaj-excursie în locuri frumoase și de suflet ale culturii și spiritualității românești. În nordul țării, în ținutul frumos al Bucovinei și Maramureșului. Și au pornit de vineri, 11 iunie de dimineață iar până pe 13 iunie seara târziu, cu bucurie, cu gând bun și în comuniune, au călătorit și-au poposit în locuri de neuitat: Ruinele Bisericii din Baia, Muzeul Oului din Vama-Bucovina, Mănăstirea Bârsana din Maramureș, Memorialul Durerii din Sighetul Marmației, Cimitirul Vesel din Săpânța, Muzeul Etnografic din Sighet, Muzeul Satului Maramureșean, Salina și Sanctuarul Marian de la Cacica,… și alte locuri frumoase, precum și frumusețile inerente ale naturii dăruite de Dumnezeu omului: cu pajiștile sale liniștite, cu munți curajoși, cu râurile perseverente, cu aer curat și îmbibat de multă bucurie pe care o dăruiesc cu generozitate și gratuitate păsările cântătoare,….
Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru un astfel de dar. Și îi felicităm și pe seminariști pentru modul în care au trăit această experiență minunată: recreativă-culturală-spirituală. Le mulțumim profesorilor și formatorilor care s-au implicat în organizarea acestor zile.
Și sigur, rămânem cu simplitate deschiși în continuare aceleași binecuvântări cerești, pe care Domnul o revarsă și azi și-n fiecare zi în viața noastră. Să o recunoaștem cu încredere, să o prețuim cu smerenie și să ne bucurăm de ea în comuniune și pace!
 
Distribuie cu: