Loading...
miercuri, 17 aprilie 2024
OFMConv Romania

Recunștință pentru anul școlar încheiat. O vacanță binemeritată pentru elevii Liceului Franciscan!

 
 
         Recunoștința este gândul, sentimentul și atitudinea cu care încheiem un an școlar. De fiecare dată! Pentru că a fost darul lui Dumnezeu.
          L-am început în sărbătoarea Sfintei Cruci, pe 14 septembrie 2020, când celebram o Sfântă Liturghie ”de început” și astfel, porneam la drum: ne încredeam – în pragul unui nou an școlar – în ajutorul fidel al lui Dumnezeu,… și îl ceream, deși nu știam ce, cum,… avea să fie. Apoi, împreună l-am parcurs: a fost și ”fizic” și ”online”,… și cu emoții și surprize, pășind atenți la scenarii (verde, galben, roșu), cu provocări și reușite, cu întâlniri și inițiative, cu inspecții și evaluări, cu căutări și colaborări, cu întrebări și unele rezolvări,… poate cu multe surprize și bucurii, cu încercări și cu curajul de a ne ridica,… și cu tot darul și grija lui Dumnezeu. Iar toate acestea au fost trăite împreună și cu încredere în Cel care – la început – ne-a ascultat și împlinit rugăciunea.
         Se cuvenea să-l încheiem tot împreună și tot înaintea lui Dumnezeu. Și tot printr-o rugăciune sfântă! De data aceasta în sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, pe 24 iunie 2021, împreună, tot Liceul, în Capela Mare.
Sinceritatea ne ajută să privim atâtea motive pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu: pentru că am ajuns sănătoși la fine, pentru că nu au fost probleme grave, pentru că Domnul ne-a dat inspirații, curaj, putere de a ne trezi dimineața, a ne spăla pe față și a o lua, cu grijă de la capăt,… pentru că am primit harul de a învăța,… pentru că ne-am întâlnit unii cu alții și ne-am cunoscut și ne-am făcut prieteni noi,… pentru că ne-am ajutat, ne-am susținut, am fost la bine și la greu unii cu alții,… și pentru atâtea multe (”mii și zeci de mii” de) daruri, pe care poate nici nu le conștientizăm, dar care au fost și sunt din plin prezente în existența noastră, prin dragostea lui Dumnezeu.
          Simțim acum să îl felicităm pe fiecare pentru implicarea sa. Le suntem recunoscători profesorilor și diriginților pentru darul și implicarea de care au dat dovadă, îi mulțumim întreg personalului didactic auxiliar și nedidactic pentru munca și dăruirea sa, adesea tainică, însă fidelă, pentru ca lucrurile să fie bine,…
Apoi, îl felicităm pe fiecare elev în parte și îi mulțumim,…. pentru că a trăit cu curaj și cu încredere experiența acestui unic an școlar, ce nu se mai repetă,.. (de care poate ne este deja dor). Însă este un an ce s-a adăugat cu toată bogăția sa, plin de înțelepciune și curaj la drumul formării și împlinirii noastre.
         Acum, în fața unei bine-meritate vacanțe, ne încredem cu simplitate în aceeași Providența a lui Dumnezeu. Și vrem să rămânem cu El. Avem în față o vacanță pe care o putem trăi cu pace și cu adevărată bucurie, în care fiecare să avem grijă de propria persoană: să rămânem măcar la fel de buni, ba chiar să creștem în bunătate, prin curajul de a spune ”da” la ceea ce ne face bine și de a răspunde cu fermitate și vehemență ”nu” la ceea ce ne otrăvește curăția. Da: să avem grijă de propria persoană în adevăratul sens!
         Să ne întâlnim cu pace si bine din nou la toamnă, cu bucurie și încredere, și să continuăm, în harul și iubirea lui Dumnezeu lucrarea la formarea noastră!
Distribuie cu: