Loading...
joi, 29 februarie 2024
OFMConv Romania

Un nou început de an școlar, 2021-2022: cu bucurie, cu încredere. Cu Dumnezeu!

Bucuria, speranța și curajul cu care am început (cu toții!) anul școlar să rămână vii în inimile noastre până la capăt! Cu ajutorul lui Dumnezeu.
Și tocmai de aceea ne-am întâlnit – și mici și mari – în rugăciune și comuniune în prima zi a anului școlar 2021-2022. Ne-am bucurat să ne revedem, ne-am bucurat să știm că suntem bine și cu aceeași bucurie învățăm să ne lăsăm conduși de Dumnezeu în continuare! Întreaga noastră școală l-a celebrat în simplitate și încredere pe Domnul:
– cei mici, de la ciclul preșcolar, au primit binecuvântarea de început de an din partea pr. Lucian Bobârnac, cel care îi însoțește mai îndeaproape alături de educatorii lor;
– copiii de la ciclul primar și gimnazial au primit binecuvântarea din partea pr. Roșu Tiberiu și a pr. Cercel Costel, în cadrul slujbei de deschidere a anului școlar, fiind însoțiți în mod deosebit de dl. dir. adj. Bogdan Ieremia și de ceilalți învățători și profesori;
– iar adolescenții de la nivelul liceal au primit aceeași binecuvântare a lui Dumnezeu din partea pr. vicar provincial Dumea Emilian, a preoților prezenți la Sfânta Liturghie, fiind însoțiți de pr. director, profesori, diriginți, părinți și ceilalți angajați ai școlii noastre.
Astfel, le spunem ”bun venit, curaj și încredere” tuturor elevilor care formează familia liceului nostru. Le spunem ”mulțumesc” profesorilor, angajaților și colaboratorilor noștri. Și mai ales, cu umilință, îi spunem Domnului un mare ”mulțumesc” că a avut grijă de noi până acum și pentru că este fidel în continuare.
Sigur, că nu-i uităm pe cei proaspăt sosiți la Liceu: cei de la clasele a IX-a: de la teologie, pedagogie și științe sociale (da, prin harul lui Dumnezeu, există în liceul nostru nouă frumoasă specializare!) și îi îndemnăm la mult curaj și bucurie în acest nou început din drumul vieții lor!
Fie ca harul lui Dumnezeu să ne însoțească, iar inimile noastre să rămână mereu deschise, cu încredere, spre El! Cu pace și bine!
Distribuie cu: