Loading...
joi, 18 aprilie 2024
OFMConv Romania

Seminariști ai Liceului Teologic Romano-Catolic ”Sfântul Francisc de Assisi” – voluntari la ”Ziua Națională a Curățeniei”

Îi felicităm pe seminariștii noștri, elevi la profilul teologic, pentru responsabilitatea și bucuria cu care s-au implicat, alături de celelalte licee și scoli din oraș, sâmbătă, 18 septembrie, în programul organizat cu ocazia ”Zilei Naționale a Curățeniei”.
Unii i-au spus acestei inițiative ”Let”s do it”. Insă noi îndrăznim să spunem că este datoria noastră de a ne îngriji și păstra natura curată. Mai mult, știind că Sf. Francisc de Assisi este patronul ecologiei, nu am putut decât să ne bucurăm de această inițiativă și să ne implicăm, cu simplitate și curaj în protejarea mediului.
Am fost repartizați în zona podului de cale ferată de pe malul stâng al râului Moldova… și, deși vremea a fost ploioasă, îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a ajutat să putem elibera natura măcar de câteva zeci de saci de gunoaie, lăsând pământul să respire aerul frumos al curățeniei.
Mulțumindu-le seminariștilor pentru efortul lor, rămânem deschiși în continuare față de darul creației lui Dumnezeu, conștienți fiind că, așa cum spune Papa Francisc, ”mediul este un bun colectiv, patrimoniu al întregii omeniri și responsabilitate a tuturor. Cel care posedă o parte din el este numai pentru a o administra în folosul tuturor. Dacă nu facem asta, ne încărcăm conștiința cu greutatea de a nega existența” celorlalți. (Laudato si, nr 95)
Să trăim în continuare cu pace și bine!
 
 
Distribuie cu: