Loading...
miercuri, 17 aprilie 2024
OFMConv Romania

Activități extrașcolare: Zi de Formare pentru seminariștii Liceului Teologic Romano-Catolic ”Sfântul Francisc de Assisi”

Zi de formare pentru seminariști!
E clar: cea mai bună afacere – ne spune elocvent părintele relator – e să-l urmezi pe Dumnezeu. Restul sunt doar iluzii sau ademeniri din partea celui rău. Toți vrem să facem afaceri bune în viață, să reușim, să ne realizăm…. și-adesea fugim amețiți și păcăliți după lucruri străine, care ne ruinează, ne rănesc…. Când, practic, cea mai profitabilă opțiune – și vitală! – este a fi cu Dumnezeu!
Cu astfel de gânduri au trăit elevii profilului teologic al Liceului nostru, Ziua de formare de sâmbătă, 25 septembrie, cu titlul ”Veniți și vedeți”, avându-l ca îndrumător pe oaspetele nostru special, pr. Clement Tălin. Și, continua părintele să ne confirme, în fața chemării pe care Dumnezeu ne-o dă, importante sunt rugăciunea și curajul de a face primul pas. Să nu ne temem să pășim înainte, chiar dacă uneori este mai greu drumul pe munte, pentru că, practic, merită; acest drum nobil de viață ne împlinește!
Apoi, după muncă pe grupuri, în cadrul Liturghiei, seminariștii au așezat în fața altarului Jertfei, propriile rugăciuni, pe care Domnul le-a primit, le-a ascultat și, generos, le-a transformat în binecuvântare!
Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această zi, părintelui Clement pentru darul împărtășirii și, evident, seminariștilor pentru deschidere și curajul sincer de a-și trăi vocația!
Distribuie cu: