Loading...
joi, 29 februarie 2024
OFMConv Romania

O nouă săptămână de activitate pentru grupul de voluntari „Darul Speranței”, al Liceului Franciscan

Da,  între 8 și 12 noiembrie 2021 s-a mai scurs o săptămână de activități extrașcolare de voluntariat. Felicităm și de această dată perseverența, frumusețea și dăruirea tainică a grupului de voluntari al Liceului, deja cunoscut sub numele „Darul Speranței”. Nu s-au grăbit s-ajungă repede acasă după terminarea orelor, ci aceste suflete sensibile și gratuite de elevi, după șase ore de școală, au ales să meargă să mai petreacă alte două ore (gratuite!, cu efort!) cu copiii ce au nevoie de ajutor și de susținere: morală, intelectuală, umană, de care se ocupă Fundația Umanitară „Pacea”. Puțini îi văd, puțini știu despre ei, puțini le simt oboseala, sau poate înțeleg motivația, ori văd efortul. Dar Domnul Dumnezeu, în schimb, le știe pe toate,… și le răsplătește cu iubire. De fapt, spune Sf. Bernard de Clairvaux, „iubirea își este sieși răsplată”, restul nu mai contează. Da: este frumos lucru să te răsplătească însuși sentimentul iubirii gratuite, pe care îl simți în suflet. Și atât.
Felicitându-i pe acești elevi pentru gratuitatea lor, dorim să îi asigurăm de sprijinul și de colaborarea noastră.
Alături de aceasta, proiectele la Liceul Franciscan continuă: de luni ia naștere un „Club de lectură”, apoi un „Club de dans”, un nou „Club de debate”… iar între timp, prin colaborarea elevilor, revista ”Orizonturi” se pregătește să apară „la orizont” cu multe articole frumoase.
Să mergem cu încredere înainte: cu tot ce este bine,… de dragul unei lumi mai bune. De dragul lui Dumnezeu! Cu pace și bine!
Distribuie cu: