Loading...
duminică, 16 iunie 2024
OFMConv Romania

Activitatea extrașcolară „Ieslea de Crăciun” la Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi”

      Ca în fiecare an, și anul acesta, în perioada 29 noiembrie-15 decembrie 2021,  Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” a avut bucuria de a desfășura activitatea extrașcolară cu caracter competitiv: „Ieslea de Crăciun”.
      Momentul culminant al Concursului a fost în ziua de 15 decembrie. În fiecare clasă elevii s-au pregătit din plin, dorind să reprezinte evenimentul Nașterii Mântuitorului, fie viu, înveșmântați în haine colorate, cântând, dramatizând mesajul evanghelic, fie elaborând decoruri mici sau foarte mari, reprezentând aceeași Împlinire a Promisiunii,… Și unii și ceilalți s-au străduit să ne arate că este posibil – dacă dorim – să prețuim natura, darul lui Dumnezeu, reciclând, refolosind produse ce apar drept nefolositoare, chiar evitând, pe cât posibil, poluarea mediului în care trăim.
     Da, a fost un altfel de concurs anul acesta al ”Ieslei de Crăciun”, ghidat de îndemnul Bisericii din ”Laudato si” de a prețui Casa comună a Planetei Pământ. Și fiecare clasă a participat, dorind să ne arate că Nașterea lui Dumnezeu e mai frumos reprezentată natural, în simplitate, bazată pe cuvântul Său, purtând cu sine un mesaj lumii de astăzi, realizată în spirit de comuniune, departe de alte ”lumini și artificii” care ne pot deruta și aliena de la esența ei.
Juriul, profesorii,.. elevii au peregrinat prin clase, au punctat, conform criteriilor amintite…. și, da, așteptăm – cu vii emoții -premierea. Îi mulțumim lui Dumnezeu, care – prin bunătatea binefăcătorilor – ne-a ajutat ca anul acesta să avem și premii: 1, 2 și 3 și două mențiuni; acestea vor fi dăruite în aplauzele tuturor la Serbarea de Crăciun! Și tot atunci, profesorii se mai pot bucura încă o dată vizitând aceste reprezentări frumoase, ascultând colinde – de ce nu – oferindu-le la rândul lor colindătorilor aprecierea lor sinceră.
    Până atunci însă să ne bucurăm în fiecare zi! de ieslele prezente în clasele noastre, să le privim, să le înțelegem rostul, să le primim mesajul și, mai ales, să ne umplem de speranța prezenței lui Dumnezeu în sufletele fiecăruia dintre noi!
Felicitări elevilor! Felicitări! Mulțumim juriului pentru aprecierea și contribuția sa prețioasă. Le mulțumim binefăcătorilor. Și mai ales un mare și umil ”mulțumim” lui Dumnezeu, care care ne iubește și ne umple viața! Cu pace și bine!
 
 
 
 
 
 
Distribuie cu: