Loading...
vineri, 29 martie 2024
OFMConv Romania

Binecuvântare, sfinți și haruri pentru elevii Liceului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” în Sărbătoarea Epifaniei Domnului

       Dumnezeu se arată în multe feluri în viața noastră. Iar Sărbătoarea Epifaniei ne amintește de evenimentele concrete pe care le-a trăit umanitatea întâlnindu-l pe Dumnezeu: la Betleem, la Râul Iordan, sau la Cana Galileii.
       Deși zi de școală, am dorit, întreg Liceul, ca spre finalul orelor să trăim un moment de rugăciune, întâlnindu-ne unii cu alții și cu Dumnezeu la Litughie. Apoi, așa cum ne-a obișnuit frumoasa tradiție franciscană, fiecare dintre noi, elevi, profesori, angajați, am primit câte un ”sfânt protector”, care să mijlocească, să ne ocrotească, să ne inspire și să ne fie alături în Noul An. Și sigur, nu se putea să nu binecuvântăm și să sfințim întreaga școală, clasele și celelalte cabinete, dar mai ales să-i binecuvântăm pe elevii noștri dragi și pe cei care-i îndrumă și lucrează pentru ei: profesori, personal didactic auxiliar și nedidactic.
       Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că astfel, atât de concret, a fost cu noi și pentru că ne-a binecuvântat și-a revărsat din nou, tainic, fidel și tandru – în Sărbătoarea Epifaniei – darul iubirii sale!
(versurile cântecului sunt Binecuvântarea Sf. Francisc – pe care și elevii noștri au primit-o prin iconița care indică numele sfântului protector)
Ar putea fi o imagine cu 13 persoane şi interior
Distribuie cu: