Loading...
joi, 29 februarie 2024
OFMConv Romania

Activitate extrașcolară „Discernământul” pentru seminariștii Liceului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi”

       Momentele în care ne oprim să ne gândim la noi, la viață și la Dumnezeu nu sunt (în niciun caz!) clipe de egoism și trândăvie. Ci ele devin cele mai luminoase evenimente de care avem cu toți nevoie. Prea multe lucruri invadează indecent ființa noastră: de la bârfe și zgomote externe, la gânduri și sentimente intime dezordonate… Încât nu mai vedem, nu știm, nu înțelegem: ce e viața, cine suntem, unde este Dumnezeu și… încotro s-o apucăm.
         Iată de ce seminariștii noștri și-au oferit și azi răgazul inerent unui moment prețios și necesar de formare.
    Avându-l ca invitat special pe pr. Mihai Afrențoae, doctor în Sfânta Scriptură, seminariștii au avut ocazia să conștientizeze importanța discernământului în viața personală. Nu e un lux, nu e o opțiune, ci este un proces util pe care fiecare este chemat să îl parcurgă. Trăind deja darul de a fi într-un seminar (șansă pe care puțini o au) – a spus părintele invitat – seminariștii ai intrat deja în starea discernământului. Căci Dumnezeu a scris în inima lor un plan frumos de viață. Nu mai rămâne altceva decât a-l recunoaște. Modelele nu lipsesc: de la Samuel, la sf. Paul și sf. Francisc, putem primi suficientă inspirație încât să înțelegem că viața chiar este frumoasă când omul nu se teme să îi spună „da” lui Dumnezeu, simțind și încrezându-se în glasul Său prezent în suflet. Numai aceasta îl conduce, dincolo de orice înțelegere, pe om, pe fiecare dintre noi, la fericire. A urmat apoi un timp de meditație și cugetare personală, după care Sf. Liturghie, animată cu curaj și noi instrumente de aceiași seminariști.
    Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru darul discernământului, pentru lumina acestei zile, pentru părintele invitat și pentru bucuria, șansa de a ne trăi adolescența într-un seminar: loc binecuvântat de grija și harul lui Dumnezeu. Cu pace și bine!
 
Distribuie cu: