Loading...
joi, 29 februarie 2024
OFMConv Romania

Drumul Sfintei Cruci celebrat cu recunoștință de seminariștii Liceului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi”

     Calea Sfintei Cruci nu este niciodată o rutină, o povară, un traseu absurd istovitor. Ci este locul în care te întâlnești cu dragostea adevărată, cu cel ce te slujește și te prețuiește, cu Domnul, care te însoțește pe drumul tău. Trăim și noi căderile și ridicările noastre, și noi simțim că suntem judecați, neînțeleși și marginalizați, așa cum, poate, tot noi simțim lumină, mângâiere, bunătate. Și, deși parcă atâtea lucruri ne-ar opri din mers, simțim totuși, că, dincolo de orice înțelegere, ceva ne ajută să mergem înainte.
     În această atmosferă, seminariștii noștri au trăit sâmbătă, 26 martie 2022, un drum al crucii altfel decât de obicei. În care s-au întâlnit atât cu Dumnezeu cât și cu viața lor, cu propriile lupte, temeri, ispite, provocări, dar și cu dorința bună, ridicarea, curajul, bucuria de a merge înainte. De dragul lui Dumnezeu. De dragul lor. De dragul unei vieți trăite cu înțelepciune. Iar pașii parcurși, prin praf, prin pietre, prin câmp,… reprezintă tot atâtea victorii în pofida răului, în favoarea adevăratei vieți dorită de Dumnezeu. Să continuăm, în simplitate, nu în aroganța de a le știi pe toate, ci în încrederea în planul tainic al lui Dumnezeu. Cu pace și bine!
Distribuie cu: