Loading...
joi, 28 martie 2024
OFMConv Romania

Premieră naţională la Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” de Ziua Mondială a Educaţiei Catolice

         Joi, 26 mai 2022, de sărbătoarea Înălţării Domnului, dar şi Ziua Mondială a Educaţiei Catolice, la Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” din Roman a avut loc în premieră naţională piesa de teatru „Fericita Veronica Antal”, scrisă de pr. Iosif Eduard Cadar, OFMConv., şi reprezentată în mod excepţional de elevii liceului.

          Sensibilitatea elevilor implicaţi, pasiunea cu care şi-a jucat fiecare rolul, mesajul transmis, toate acestea au făcut ca pe chipurile spectatorilor prezenţi să apară şi zâmbete şi lacrimi de emoţii profunde: de admiraţie, uimire, bucurie şi nostalgie după urmarea lui Cristos.

         Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru că a creat-o pe Fericita Veronica Antal. Îi mulţumim şi pentru că i-a creat pe copiii minunaţi care au interpretat în mod excepţional această piesă de teatru. Cu suflet gratuit şi generos, prin harul lui Dumnezeu şi munca lor asiduă din ultimele luni, au trăit în mod frumos şi luminos rolurile asumate: de la îngerul păzitor care a stat fidel aproape o oră în genunchi fără oprire, la fetele „năstruşnice” sau credincioase ale satului, de la părinţii, bunicii Veronicăi la „bârfitoarele” şi băieţei „golănaşi” din sat, de la „părintele paroh” sau „măicuţa” din satul vecin, la tinerii ce o curtau pe Veronica şi ajungând la Veronica însăşi, interpretată sufleteşte şi jucată excepţional de eleva clasei a IX-a B, Denisa Palaghia, şi, dincolo de aceştia, ajungând la vocea tainică a lui Isus sau rânjetul viclean al celui rău şi mai ales simţind căldura şi blândeţea vocii povestitoarei, a elevei clasei a X-a B, Daria Antoche. Piesa a devenit un real mesaj pentru inimile celor prezenţi, dar şi pentru tinerii zilelor noastre, căci ni se aminteşte tuturor de dragostea lui Dumnezeu, de pasiunea şi frumuseţea harului de a-l urma, dar şi de sacrificiul inerent ce însoţeşte şi confirmă alegerea unei asemenea iubiri.

         Felicitându-i pentru acest dar, mulţumindu-i autorului acestei piese pentru că a transmis harul primit şi celor din jur, preţuind munca profesorilor implicaţi în pregătirea elevilor, învăţăm cu simplitate să rămânem deschişi lucrării lui Dumnezeu în viaţa fiecăruia dintre noi. Cu pace şi bine!

 

 

 

 

Distribuie cu: