Loading...
joi, 29 februarie 2024
OFMConv Romania

Bucurii și călătorii la final de an școlar pentru elevii Liceului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi”

       Bucuria, călătoria, voia bună și comuniunea au caracterizat frumoasele excursii pe care elevii liceului nostru le-au trăit la finalul anului școlar. După muncă și școală, se cuvenea și răsplata unor momente frumoase pe care elevii noștri le-au trăit în diferite locuri inedite, din țară și în afara ei.

       Elevii clasei a IX-a A au avut bucuria de a face un periplu frumos de la Predeal, Sinaia, Pârâul Rece și București, trăind clipe reale de bogăție culturală, istorică, artistică, de drumeție și comuniune și, evident, de destindere. Elevii clasei a IX-a B,  în schimb au petrecut zile frumoase în Bucovina, la Vatra Dornei, unde s-au bucurat de frumusețile naturii, ale locurilor unice în țară, cât și de darul de a petrece aceste zile împreună  Au continuat apoi bucuria călătoriei și a recreării seminariștii claselor a IX-a, a X-a și a XI-a, într-un lung periplu, trecând prin Cheile Bicazului, Lacul Roșu, Praid, Turda, ajungând tocmai la Oradea și vizitând apoi frumoase locuri din Ardeal:  Peștera Urșilor, Sibiu, Alba Iulia și Borsec. Și tot seminariștii, dar de data aceasta de la clasa a XII-a au trăit zile frumoase de final de liceu. la Ciugheș și Șumuleu Ciuc,  în rugăciune și comuniune fraternă. Excursie frumoasă au trăit și ceilalți elevi ai școlii noastre la Suceava, vizitând Cetatea Sucevei, Observatorul și alte muzee, așa cum și cei mici, de primar și preșcolar au petrecut zile frumoase la Oglinzi, aproape de Târgu Neamț, în timp ce cei de la gimnaziu s-au bucurat de ospitalitatea complexului Condor de lângă Roman.

         Un timp cu totul special l-au trăit din nou, seminariștii de la diferite clase, în pelerinajul de la sfârșitul lunii iunie, la Roma și Assisi, întâlnindu-se cu atmosfera frumoasă – spirituală, istorică și culturală a Italiei, vizitând Vaticanul, Bazilicile Papale, locurile sfinte din Assisi și multe alte comori istorice-culturale.

        Ne bucurăm pentru fiecare dintre ei și pentru toți. Și îi felicităm pe profesorii coordonatori care s-au implicat în organizarea acestor frumoase experiențe. Desigur, îi felicităm și pe elevii noștri pentru anul școlar parcurs și pentru toată comuniunea pe care o creează, făcând ca liceul nostru să fie pentru noi toți o frumoasă familie, dragă sufletului fiecăruia dintre noi.

         Tuturor le dorim – elevilor, profesorilor, angajaților –  o vară frumoasă, cu pace și binecuvântarea Domnului în suflet! Și să ne revedem cu bine în noul an școlar!

 

Distribuie cu: