Loading...
duminică, 16 iunie 2024
OFMConv Romania

Deschiderea noului an școlar 2022-2023 la Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi”

                Frumusețea (și sufletească și trupească) cu care au venit elevii noștri în prima zi – de școală – la școală a luminat enorm și chipurile și trăirea noastră. Da: o frumusețe născută din naturalețe, din dorința de a-și construi senin destinul,… o frumusețe generată de comuniune. Și cei mici și cei mari au început, nu singuri, ci însoțiți de mentori, profesori, pe alocuri de părinți, prieteni, cunoscuți, dar mai ales … de Dumnezeu. Da, căci fără El nimic nu suntem, nimic nu reușim.
         Așa a început acest parcurs de an școlar: părintele Lucian, la ora 9, la „Pacea”, sfințea și binecuvânta copiii preșcolari: să fie ocrotiți și inspirați de Dumnezeu. Și tot la ora 9, părintele Cercel sfințea și binecuvânta elevii de la primar și gimnaziu, pentru a începe anul, ocrotiți și ajutați de același Dumnezeu. Pentru ca mai apoi, la ora 10, părintele Dumea Emilian să săvârșească Sfânta Liturghie pentru elevii de la liceu, implorând harul și binecuvântarea Domnului asupra lor.
Iar, după rugăciune, cu toții s-au întâlnit cu diriginții, învățătorii sau educatorii lor, împărtășindu-și bucuria și încrederea de a fi (iar) împreună. Și nu vrem să uităm deloc: că adesea ceea ce este frumos și bun se face cu efort și cu sacrificii. Dar merită când știi că îți trăiești din plin menirea, visul, darul pentru care ai fost creat.
              Le mulțumim din plin elevilor pentru curajul de a merge înainte. Le mulțumim din suflet cadrelor didactice și celor care îi însoțesc pe drumul devenirii lor. Le mulțumim și prețuim enorm și munca celor care, poate, nu mereu se vede, însă se derulează intens și responsabil: secretar, contabil, administrator, îngrijitor, paznic,… .
             Și, sincer, tuturor vă dorim să vă bucurați și să iubiți acești ani frumoși de școală, prețuind iubirea și harul lui Dumnezeu, pe care zilnic le revarsă asupra noastră, a tuturor. Cu pace și bine!
Distribuie cu: