Loading...
joi, 29 februarie 2024
OFMConv Romania

Elevii trupei de teatru a Liceului în turneu cu piesa „Fericita Veronica Antal, drumul de la pământ la cer”

Bucuria și pasiunea intimă cu care elevii noștri, au plecat în turneu cu piesa „Fericita Veronica Antal, drumul de la pământ la cer” au devenit darul cel mai frumos pe care elevii noștri îl fac în această perioadă mai multor comunități și centre culturale: Biserica din Nisiporești (25 august), Amfiteatrul „Sf. Tereza” din Roman (18 septembrie), Căminul Cultural din Pildești (2 octombrie), Centrul Cultural de Tradiții și Obiceiuri din Gherăiești (16 octombrie) și altor locuri care vor urma.
Elevi frumoși în straie naționale, oameni deschiși, spectatori dornici să-și întâlnească sufletul. Pe Dumnezeu. Iar înaintea lor,… elevii noștri.
Și cum elevii noștri s-au învățat să dăruiască, cu drag, din tot ce poartă, toți cei prezenți trăiesc ocazia să primească darul unei adevărate piese de teatru cu multe valor: de la glasul povestitorului la mâinile împreunate ale îngerului, de la graiul moldovenesc al mamei, tatălui, bunicii, nașilor, la vocea solemnă a părintelui din sat, de la gălăgioșii și năstrușnicii copii, la ochii și judecata „babelor”, de la momentele de horă, la tainicele rugăciuni … toate împletindu-se într-un mesaj profund de viață și credință: toți, fiecare dintre noi, putem trăi un drum frumos spre cer, doar dacă ne dăruim, trăim cu bunătate și alegem ceea ce e curat și dorit de Dumnezeu.
Felicitându-i pe elevii școlii noastre pentru tot efortul și pregătirea lor și pentru că de fiecare dată demonstrează că știu să dăruiască (din timpul lor și din suflet) cu pasiune, le suntem recunoscători profesorilor implicați în tot acest demers și, în mod cert, autorului acestei piese. Iar, peste toate, înaintea tuturor, îi mulțumim lui Dumnezeu pentru darul acestor clipe. Trăite cu pace și bine!
Distribuie cu: