Loading...
miercuri, 17 aprilie 2024
OFMConv Romania

Întâlnirea generală a elevilor Liceului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi”, implicări în proiecte frumoase și desemnarea de reprezentanți în comisii

Consiliul Școlar al Elevilor: responsabilitate, implicare, capacitatea de a fi protagonist, inițiativă, comuniune, bine comun.
S-au întâlnit, astăzi, în pauza mare toți elevii liceului nostru. Și, plini de interes, și-au confirmat dorința de a se implica în viața școlii. S-a stabilit, pentru moment un președinte interimar (până la noi alegeri), un vicepreședinte și un secretar. S-a hotărât apoi și maniera în care – evident, prin vot – va fi ales reprezentantul lor în consiliul de administrație al școlii, ca și în alte comisii importante. Însă, mai mult decât a fi prezenți în astfel de structuri decizionale, elevii au impresionat prin libertatea lor interioară : nu „funcțiile” îi interesează, ci să propună noi activități frumoase: trupă, cluburi, revistă…
Și, prin urmare, luni, vom face selecții pentru trupa școlii, vom contura noi orizonturi pentru clubul de lectură, vom asculta alte sugestii care izvorăsc din suflet tânăr și curajos… și, sigur, printre acestea, vom asculta și candidații pentru rolurile mai sus amintite.

Le mulțumim pentru atitudinea de care dau dovadă și îi mulțumim lui Dumnezeu pentru mărturiile frumoase pe care ni le oferă elevii noștri din Liceu (pe care le contemplăm):

– atunci când își aleg reprezentanții (în comisiile școlii) cu pace, cu seninătate,… în spirit de comuniune (așa cum au făcut-o azi în amfiteatrul școlii)
– atunci când vin la preselecții pentru trupă și o iau în serios, dorind să se implice gratuit în astfel de proiecte ale școlii (așa cum au trăit-o sinceri astăzi)
– atunci când se înscriu la acțiuni de ecologizare voluntară, pentru care unii vin de la distanțe uriașe și devreme (o lecție atentă de gratuitate și spirit de sacrificiu!), alături de care se implică cu gratuitate alte doamne profesoare (așa cum o vor face mâine, pe malul Moldovei)
– atunci când vin în uniformă și decent aranjați, iubind și respectând această școală;
– atunci când stau peste program să facă repetiții la teatru, la lectură…. apoi să vină iarăși pentru a le dărui cu bucurie celorlalți din pasiunea și munca lor (așa cum o vor face peste două zile)
– atunci când bucuria lor alungă oboseala de pe chipul nostru și ne conving că sunt prea multe și frumoase valorile pe care poate noi le neglijăm…. dar pentru care merită să ne angajăm;
Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru astfel de daruri. Și celor care le lasă să se vadă. Le mulțumim din suflet celor care îi îndrumă, profesorilor și celor care, poate fără să se vadă, lucrează tainic ca să fie totul cât mai bine! Cu multă pace!
Distribuie cu: