Loading...
miercuri, 17 aprilie 2024
OFMConv Romania

Seminariștii Liceului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” trăind experiența frumoasă a Muntelui Ceahlău

        Urcatul și coborârea muntelui au multe valențe. Nu doar biblice sau spirituale. Ci, paradigmatic, devin chei de lectură ale multor dinamici ale vieții. Și muntele și viața exig capacitatea de a te motiva. Și muntele și viața cer efort. Și muntele și viața cer răbdare, luptă cu sine, perseverență, privirea înainte… Și așa cum muntele nu doar se suie, ci și se coboară, așa și viața ne propune nu numai victorii, reușite, merite (ce pot stârni chiar și insidios veninul aroganței), ci și domoliri, goliri de sine, coborâri vertiginoase (care devin atât de salutare pentru un om al lui Dumnezeu!).
       Iată de ce, printre atâtea motive și poate „ne-motive” ce pot susține proba unui munte, seminariștii noștri au petrecut frumoasa zi de 22 octombrie 2022, urcând și coborând un munte, Masivul Ceahlău. Dar nu oricum, ci menținându-se uniți, simțind să-și motiveze scopul, recalculându-și în intimitate propriul potențial și ajungând într-un final să fie mai bogați, măcar existențial, prin noua experiență. Toate, parcă providențial, fiind trăite în ziua în care îl comemorăm pe Sf. Ioan Paul al II-lea, un iubitor, printre atâtea altele, al muntelui.
         Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru aceasta zi; le mulțumim și preoților colaboratori care au fost cu noi. Și îi felicităm pe toți seminariștii, dorindu-le să își trăiască cu perseverență propria vocație, încrezători în frumusețea darului de sus. Cu pace și bine!
Distribuie cu: