Loading...
miercuri, 17 aprilie 2024
OFMConv Romania

Elevi ai Liceului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” la Pelerinajul Absolvenților de la Cacica

Experiența pelerinajului deține multe valențe utile vieții creștine. Nu suntem niciodată „pe loc”, „fixați”, stabili în lucrurile noastre (bune sau rele), oricâtă impresie am avea. Ci ne aflăm (mereu!) în deplasare: și biologică, și psihică, și spirituală. Mereu există o dinamică. Aceasta nu e grav, dimpotrivă: dacă suntem atenți și ne asigurăm că un asemenea scenariu se derulează coerent spre „zona” pozitivă, atunci e minunat. Spre Dumnezeu!
Spre Dumnezeu s-au pus în mișcare , astăzi,  12.11.2022, și seminariștii noștri din clasa a XII-a. Și nu oricum, ci parcurgând – și la exterior, și în interior – un drum spre Maica Domnului de la Cacica. Alături de mulți alți elevi, de la licee din toată Moldova, s-au bucurat de clipe frumoase de meditație, spovadă, adorație și liturghie, dar mai ales de rugăciune personală, prin care i-au prezentat lui Dumnezeu nevoia de a fi ajutați și inspirați atât la „Bac”, cât mai ales în ceea ce privește decizia asupra unui drum pe care să-l urmeze după.
Felicitându-i, îi asigurăm de rugăciunea noastră, ca să se lase conduși numai de harul și inspirația lui Dumnezeu în drumul lor. Cu pace și bine!
Distribuie cu: