Loading...
joi, 29 februarie 2024
OFMConv Romania

Frumoasele zile ale „Școlii Altfel” trăite cu bucurie de elevii Liceului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi”

Cele 5 zile frumoase al „Școlii Altfel” (6-10 martie 2023

Prima zi

Îi mulțumim Domnului pentru frumoasele activități trăite astăzi, în prima zi a Programului „Școala Altfel”, la toate ciclurile liceului nostru. Și cei mici, și cei mijlocii, și cei mari, s-au bucurat de experiențe frumoase, de la creații artizanale, la jocuri de dezvoltare personală, de la vizite la instituții locale la vizite la universități și locuri sacre, de la discuții sincere la spirit de comuniune,… de la trup la suflet și de la suflet la Dumnezeu…. Felicitându-i pe elevi pentru modul în care înțeleg să trăiască aceste zile, le mulțumim și coordonatorilor, care, cu modestie și discreție, se străduiesc ca „Școala altfel” să rămână școală, chiar dacă este trăită „altfel”.

 

A doua zi

A doua zi a programului „Școala Altfel” continuă cu același interes din partea elevilor și a cadrelor didactice, deschizându-și cu toții sufletul către noi propuneri: creative, artistice, competiționale, de cunoaștere, spirituale, aptitudinale,… prin care personalitatea elevilor să fie îmbogățită, încurajată, deschisă către relație, cunoaștere, experiență și, pe alocuri, către un decent spirit de emulație,… Îi mulțumim Domnului căci toate acestea au continuat și astăzi să se desfășoare într-un frumos spirit de echipă și comuniune. Cu pace și bine!

 

A treia zi

Una din lecțiile pe care ni le propune la un moment dat viața este trecerea de la euforie la perseverență, de la impulsul inițial la constanță, de la „gata, m-am săturat” la „merg până la capăt”… Iar aceasta se învață în diferite ambiente existențiale sau educative…. Nici „Școala altfel” nu este lipsită de o astfel de exigență, pe care vrem să credem că elevii noștri și-o asumă, nu altfel, ci prin motivare intrinsecă. Îi felicităm și astăzi pe profesorii și elevii care au trăit frumoasele activități propuse, continuând să își dezvolte personalitatea, spiritul și simțul comuniunii. În pace și bine!

 

A patra zi

Și astăzi „Școala altfel” și-a continuat – inerent și coerent – parcursul, elevii având parte de noi experiențe: creative, competitive, spirituale, colegiale, culturale…. Și în toate acestea îi apreciem pe toți cei implicați: atât cadrele didactice, care, discret, atent, își pregătesc programul, cât și elevii care, în mare parte, consecvenți, participă cu interes la oportunitățile create.

 

Ultima zi

Programul săptămânii „Școala altfel” si-a încheiat, pentru moment traseul, dorindu-și ca sufletele elevilor și cadrelor didactice să păstreze măcar sinteza celor primite, trăite, împărtășite și iar dăruite… Și, dincolo de încercările de a se „încadra”, „sincroniza” ori de a „realiza”, „reuși”, „termina” etc. programul rămâne mereu frumos nu doar pentru că e „altfel”, ci pentru că e „școală”. Căci școala, daca nu este frumoasă, prețioasă, atractivă, de dorit…. își pierde din semnificat. Însă, convinși fiind că este unul dintre darurile valoroase pe care omul le primește în trăirea sa, atunci rămâne pentru fiecare om o bucurie. Aceasta le dorim din suflet elevilor noștri și celor care îi însoțesc. Cu pace și bine!

Distribuie cu: