Loading...
joi, 29 februarie 2024
OFMConv Romania

Premiere binemeritată, momente artistice și recunoștință trăite de elevi și profesori la sfârșitul anului școlar la Liceul Franciscan

         Pacea, binele și bucuria trăite în această zi de sărbătoare, de 16 iunie 2023  – de final de an școlar – au caracterizat sufletele elevilor, profesorilor, angajaților liceului nostru și ale celorlalți oaspeți prezenți.
           Nu puteam (în niciun caz!) să încheiem anul școlar fără a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru toate. Și tocmai de aceea, la Sfânta Slujbă i-am prezentat Domnului: sufletele noastre, trăirile, experiențele, realizările, dezamăgirile, oboselile, speranțele, munca, iubirea, viața… și tot ce purtăm în noi, mai ales recunoștința că, dincolo de toate, am simțit tăria de a parcurge un drum și de a încheia această etapă, frumos si bine.
           Și nu puteam (în niciun caz!), desigur, după liturghie, să nu-i felicităm pe toți elevii noștri, care au muncit, au învățat și s-au sacrificat… pe tot parcursul acestui an, desigur premiindu-i pe elevii care au coroborat efortul personal cu harul lui Dumnezeu. Și noi îi prețuim pe toți: sunt cei mai frumoși elevi!…
             Atunci…. nu merită, oare, să avem un imn al liceului, care să reprezinte bucuria, misiunea, viața noastră, dar și dorința ca, dincolo de toate, să aducem în lume, „Pace și bine”?!
          Aceasta vă dorim fiecăruia dintre dumneavoastră: elev, profesor, personal didactic auxiliar și nedidactic, părinți ai elevilor, prieteni, apropiați ai liceului nostru ca să păstrați în inimi tot ce e frumos și bine, să iubiți în continuare școala, să o promovați și să le dăruiți și altora tot ce primiți în ea. Iar Domnul sa va însoțească în continuare cu iubirea sa!
 

      Să cânte inima

  1. Suntem aici, cu pace și bine

Suntem acum, cu toții pe drum

Purtăm în suflet doar zile senine

Și-avem un vis: un viitor mai bun!

Vrem să iubim, să zâmbim, să-nvățăm cu toți împreună

Ca viața și lumea în care trăim: să fie mai bună!

Ref:

Să cânte inima noastră de pace și bucurie

În lume să fie speranță, credință, iubire mai vie

În suflet avem curaj și nu ne e teamă

Sfântul Francisc de Assisi la pace și bine ne-ndeamnă!

  1. Suntem aici: tu, el, ea și cu mine

Să învățăm, să muncim, să răzbim: să fie bine!

Fără manevre și fără combinații

Să ne susținem – la bine și greu – unii pe alții

Uniți în minte, în suflet, și-n spirit: cu toată ființa

Să răspândim cu iubire, în lumea întreagă: credința

Distribuie cu: