Loading...
miercuri, 28 februarie 2024
OFMConv Romania

Bucurie și entuziasm la început de an școlar la Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi”

        Cu Domnul am dorit să începem noul an școlar. Iar El a fost cu noi. Și la Fundația Pacea, și la Școala Gimnazială, și la Liceu. Și, evident, cu toți cei care iubesc Liceul nostru: elevi, părinți, bunici, profesori, angajați, ceilalți prezenți…. Mai mult decât atât, ne-am bucurat să îi avem prezenți la școala gimnazială și pe cei mai de seamă din orașul nostru: domnul primar, domnul deputat și doamna inspector general adjunct, așa cum la liceu ne-am bucurat să fie cu noi părintele vicar provincial.
        Iar Domnul rămâne bucuria noastră. El este forța și curajul nostru! Și tocmai de aceea ne-am rugat, ne-am bucurat să ne reîntâlnim și să ne povestim vacanța, apoi am cântat, ne-am întâlnit în clase spre a ne organiza, dorind ca toate să fie după voia Lui, spre binele fiecăruia dintre noi.
          Din suflet le dorim elevilor noștri CURAJ! Să fie plini de entuziasm („en theos” = a-l avea în suflet pe Dumnezeu). Să nu le fie teamă de noutate, căci toate (dincolo de priceperea și mintea noastră) sunt orânduite de dragostea lui Dumnezeu. Cu Domnul vrem să mergem înainte în noul an școlar, cu El să rămânem, cu El să încheiem! Cu pace și bine!
 
Distribuie cu: