Loading...
luni, 4 decembrie 2023
OFMConv Romania

Grupul de Voluntariat al Liceului Franciscan implicat cu bucurie în proiecte frumoase de „Ziua Educației”

     Mereu, cel mai frumos suflet e cel al voluntarului, al celui ce nu lucrează pentru bani, a celui gratuit, a celui ce-și învinge egoismul, lenea, siguranța și confortul și se decide să-i ofere celuilalt ceva din viața sa. Dacă ar fi în fiecare zi școala așa, ce bine ar fi (o spun și ei; o spun și eu).
Căci sufletele frumoase ale voluntarilor de astăzi au făcut și ziua frumoasă și proiectul de la școala în care s-au implicat… și viața mai bogată! Da: de „Ziua Educației”, pe 5 octombrie 2023, grupul de voluntari al școlii noastre a dăruit surorii lor mai mici (Școala nr. 2) un dar frumos: gărdulețe mai îngrijite și biblioteca mult mai aranjată. Totul a fost trăit în spirit de echipă și prietenie, căci toate echipele au fost minunate, cu bucurie, zâmbet și sufletul senin.
       Totul a început de dimineața. Prima echipă de la gărdulețe, numită, deloc întâmplător „Fresh Morning”, cu spirit proaspăt, a demarat proiectul, pentru ca la prânz a doua echipă, „Nice Midday”, să preia lucrarea celei dintâi, asigurând aceeași frumusețe dorită de toți. În schimb, în bibliotecă, în taină, cu determinare, prima echipă „Peace” s-a instalat temeinic intre cărțile, cutiile, și celelalte lucruri dezordonate, păstrându-și pacea și răbdarea și inițiind „sortatul”. A doua echipă i-a urmat, cu numele „Goodness” și a conclus finalul lucrului inițiat de ceilalți. Căci doar așa vom înțelege că numai împreună trăim sensul frumosului salut „Peace and Goodness”.
     Da: împreună facem pași. Și ne bazăm unii pe alții. Împreună ne încurajăm să dăruim. Împreună înțelegem și simțim că doar aceasta împlinește viața unui om. Dăruirea!
Le mulțumim și liderilor pentru implicare, le mulțumim părinților că le-au îngăduit frumoșilor lor copii să se deschidă spre această aventură, le mulțumim din suflet voluntarilor elevi! Iar dacă vreți să continuăm, vă rog să spuneți și să nu-l lăsați în pace pe păcătosul vostru de director până nu vă lasă el să faceți fapte bune. Cu pace și bine!
 
Distribuie cu: