Loading...
luni, 4 decembrie 2023
OFMConv Romania

Ziua Liceului Franciscan – Sfântul Francisc de Assisi – trăită frumos și cu bucurie de către elevi și toți angajații

      Zi frumoasă, 4 octombrie 2023, Sfântul Francisc de Assisi. Indiscutabil, patronul unei școli nu e ales aleatoriu. Există – pertinent – un motiv pentru care e așezat atent în titlul unei școli. Și tot pertinent devine și motivul pentru care merită sărbătorit.
       Iar sărbătoarea este construită de fiecare dintre noi. Nu e un dat la care să te lăcomești cu indolență și nici un spectacol la care să privești, pasiv sau nu. Ci ea devine o zidire: de daruri sufletești, atent aduse împreună, care să lumineze viața proprie și-a celuilalt – cu bucurie.
      Astăzi și noi am încercat o bucurie – prin dragostea lui Dumnezeu! – privind la darul fiecărui suflet dintre noi: elev, profesor, angajat și oaspete al școlii și amintindu-ne de chipul blând (și sfânt!) al lui Francisc. Nu pentru a trăi ca el. Ci pentru a iubi chemarea proprie și a trăi din plin: vocația, profesia, slujirea,…. Gratuit! De dragul demnității noastre! De dragul lui Dumnezeu, cu ferma convingere că asta ne face bine și doar așa devine viața noastră mai frumoasă.
      Apoi,… am sărbătorit în diferite moduri: cei mici, că-s dulci, prin dulce; cei măricei, că au habar mai mult, prin vizionarea vieții sfântului sărbătorit; în timp ce ceilalți și mai mari, prin așezarea împreună într-o sfântă slujbă, apoi, prin darul unor sensibilității de voci încântătoare, pentru ca în final tot bucuria să fie exprimată și trupește, prin dans și voie bună: petrecere neîntinată.
Atunci: patronul școlii noastre – dorit să fie de întemeietori, Sfântul Francisc de Assisi – nu poate decât să inspire pace, bucurie și curaj în a fi noi înșine, trăind convingerea că Domnul (pe bune!) ne iubește… în timp ce noi le dorim elevilor, profesorilor, angajaților, celor ce țin la școala noastră, ca toate acestea să le poarte în sufletul lor: și când pătrund în spațiile școlii, și când se-ntorc pe drum acasă, și când vorbesc și altora de școala noastră, și ori de câte ori simt (sau nu simt, însă există)… pace și bine. La mulți ani Liceului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi”!
 
Distribuie cu: