Loading...
miercuri, 17 aprilie 2024
OFMConv Romania

Pelerinajul elevilor de clasa a XII-a din cadrul Liceului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi”, în Bucovina, la Cacica

       Poate că una dintre cele mai uitate (din păcate) imagini ale omului, este aceea de pelerin. Uneori ne convine să ne deplasăm. Dar, alteori nu. Riscăm să ne placă ipostaza statică, înțepenirea în obișnuințe, încremenirea în „ce știm, și-atât”. Or, adevărul despre noi este că ne mișcăm. Că, vrem, nu vrem, călătorim prin viața aceasta,… suntem orientați (chemați!) către Ceva. Nu moștenim Pământul.
       Ipostaza de „homo viator” și-au asumat-o în ziua de 21 octombrie 2023 și elevi din clasele a XII-a din liceul nostru. Au pronunțat un „da” convins pelerinajului organizat, cu precădere pentru ei, în Bucovina, la Cacica. Acolo, unde au fost și alți colegi (de-a XII-a) de la alte școli. Acolo, unde s-au rugat, cântat, emoționat, plimbat și vizitat. Acolo, unde au meditat plăcut la viața, viitorul lor. Acolo, unde a fost frumos!
       Iar pentru că pelerinajul nu e doar pe verticală, unii au pătruns și în „adânc”. Atât în salină, cât și în profunzimea sufletului lor. Așa, au înțeles mai bine metafora pe care sunt invitați să o trăiască: „sarea pământului, lumina lumii”. Iar Domnul, ne-a binecuvântat din plin cu soare!
       Da: pelerinajul vieții noastre e trăit cu profunzime, cu o atenție sporită pentru suflet. Dar și cu bucuria de a fi iubiți și mângâiați de dragostea, mereu prezentă, luminoasă, a lui Dumnezeu!
Felicitându-i pe elevii noștri pentru plăcuta participare la acest pelerinaj (și pe profesorii care i-au însoțit), le dorim ca dincolo de „Bac” și alte alegeri în viață, să întrevadă sensul călătoriei lor pe pământ. Și să se simtă împliniți. Cu pace și bine!
Distribuie cu: