Loading...
joi, 29 februarie 2024
OFMConv Romania

Sărbătoarea Zilei Naționale a României, motiv de bucurie și comuniune pentru elevii și profesorii Liceului Franciscan

     Nimic nu e întâmplător: că ne-am născut în această țară frumoasă, că avem o istorie comună, că avem șansa să ne cunoaștem unii cu alții, să ne zâmbim, să vorbim același grai… și să simțim cu toții ceva deosebit pentru patria noastră. Dumnezeu a dorit așa. El ne-a așezat împreună. Și El ne ajută să trăim, să ne înțelegem, să colaborăm. Totul e planul lui Dumnezeu. Nimic nu e întâmplător; totul este spre binele nostru.
      Iar noi înțelegem că doar uniți vom trece peste greutăți. Numai uniți ne vom susține și ajuta unii pe alții. Numai uniți vom face împreună lucruri frumoase.
      Iată de ce ne-am bucurat astăzi, pe 29 noiembrie 2023, să sărbătorim, anticipând, Ziua României, o Zi a Unirii, o zi de care fiecare avem nevoie:
– pentru a fi uniți noi în interiorul nostru, să fim dezbinați în noi înșine, să nu ne pedepsim pe noi;
– pentru a fi uniți unii cu ceilalți, la bine și la greu, fără a ne judeca sau condamna;
– pentru a fi uniți cu binele ce vine de la Dumnezeu: numai așa suntem pe calea cea bună către fericire.
Atunci: da, e sărbătoare națională! Din suflet până la celălalt. De la greu la bine. De la fiecare dintre noi la Dumnezeu!
    Fiecăruia – elev, profesor, angajat, părinte, prieten, colaborator – îi dorim binecuvântarea de a se bucura de pacea și dragostea lui Dumnezeu în această „mini-vacanță”. Într-un suflet smerit, unit, încrezător (mereu!) în Dumnezeu!
 
Distribuie cu: