Loading...
joi, 29 februarie 2024
OFMConv Romania

Tradiționalul concurs al Ieslei de Crăciun trăit cu bucurie și anul acesta de elevii Liceului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi”

            Frumusețea emanată de elevii noștri în suflet și în chip, a fost trăită luminos în această perioada – 28 noiembrie – 22 decembrie 2023, în jurul ieslei. Din fiecare clasă. De fiecare clasă. Dorită, chibzuită, muncită și inaugurată… prin cânt și prin cuvânt de suflet, ieslea creată de elevii fiecărei clase, în clasa lor, a devenit pentru fiecare dintre ei și noi, izvor de bucurie….
          Va avea de acum să-i însoțească. Să-i însenineze, să le dăruiască pace. Și bine. Și să le amintească de Dumnezeu, Cel ce coboară între ei: să stea cu fiecare și cu toți în fiecare zi, la școală, în prietenie, în lupte și dorințe, în singurătate, ofuri neînțelese,… și în zâmbete regăsite. În tot și în toate…. Nu ca să judece, ci numai ca să mângâie. Doar ca să mângâie! Și cât ne-am dori ca fiecare elev, profesor, angajat, să înțeleagă și să simtă aceasta!
           Iar noi îi felicităm pe fiecare, pe cei ce au muncit în taină, pe cei ce și-au dorit cu adevărat să aibă Nașterea Mântuitorului reprezentată chiar în clasa lor, în mod special anul acesta, când se încheie 800 de ani de la prima reprezentare in aceasta maniera a Crăciunului. Și tocmai de aceea trăim „Concursul ieslei franciscane. A păcii și a binelui”. Nu altfel, decât cu pace și bine!
 
Distribuie cu: