Loading...
miercuri, 3 martie 2021

ÎMPREUNĂ ÎN COMUNIUNE ȘI SPERANȚĂ

09 noiembrie 2020

Chiar dacă situația ne cere să stăm acasă și să folosim mijloacele online pentru a ne forma, aceasta nu împiedică lucrarea lui Dumnezeu în noi. Iubirea lui e vie si fidelă. Domnul rămâne lângă fiecare dintre noi și ne conduce, mai ales în astfel de clipe, când suntem așezați în fața noutății, către împlinire.
Probabil, „scoala online”, dincolo de a fi la îndemână, aduce cu sine și provocări: ne responsabilizează, ne determină să învățăm eventual un program, o aplicație, ne-ajută să creștem în încredere și să ne cristalizăm motivațiile formării noastre.
Nu putem decât să privim cu credință o asemenea experiență, conștienți fiind că nu noi, ci Domnul le conduce pe toate spre desăvârșite.  Noi, între timp, învățăm să rămânem uniți, împreună în comuniune și speranță!

10 octombrie: Formare: ”Misionar în Chile”

 Darurile pe care Dumnezeu le pune in fiinta si in viata noastra sunt nenumărate. Este nevoie, in schimb, de exercitiul contemplatiei, spre a ne bucura de ele. Deoarece Domnul revarsa, cum spune sf. Ignatiu de Loyola, „prin tot si in toate” iubirea şi grija sa, in viaţa fiecarui om.
Iar astazi un dar deosebit a fost pentru noi, părintele Emilian Dumea, fost misionar în Chile.
L-am invitat sa ne vorbească de experienta sa, exact in ziua in care Biserca sarbatoreste un misionar, sf. Daniel Comboni şi exact in luna pe care aceeasi Biserica o dedică misiunii: luna octombrie.
Seminaristii au fost bucuroşi sa asculte mărturia sa, sa-i pună intrebări, să reflecteze,… apoi să lucreze în grupuri pentr a găsi 5 mari motive ca un om să fie gratuit in viata. Si pare ca sunt motive multe pentru a ne darui viata slujirii lui Dumnezeu. Avem nevoie insa de ceve esential mereu: de harul sau.
Ii multumim lui Dumnezeu pentru aceasta zi formativa. Ii multumim părintelui Emilian pentru naturaletea si pasiunea cu care ne-a vorbit. Le multumim seminaristilor pentru colaborarea lor. Si va multumim fiecaruia care contribuiti moral, spiritual, material,… pentru ca scoala noastra si misiunea formării să continue.
Sa va bucurati de pace si bine!

Cu speranță și încredere în bunul Dumnezeu începem școala.

Liceul Teologic Romano Catolic ”Sfantul Francisc de Assisi”, cu cele două profiluri, teologic și pedagogic, împreună cu școala ”Costache Negri”, traieste cu speranta acest inceput de an scolar.
Nu suntem singuri. Dumnezeu este cu noi. Aceasta ne da curaj si pace. Iar pacea este darul sau, ce ne ajută rămânem  în Dumnezeu și să iubim.
Si tocmai de aceea, vom incepe luni, 14 septembrie, la 10.30 cu o Sfanta Liturghie, în fața Institutului Teolgogic Franciscan. Parinte Provincial va fi cu noi. Astfel, ne vom ruga lui Dumnezeu și ii vom multumim pentru tot harul primit pana acum si ne vom incredinta in continuare Providentei sale. Apoi, elevii de vor intalni, in clase, sau afara, cu dirigintii lor.
Consiliului Profesoral de astazi a confirmat aceasta. Si impreuna ne-am impartasit dorinta de a fi atenti la ceea ce inseamna un asemenea moment. Nu vrem sa ne lasam condusi deloc de teama. Ci invatam sa fim responsabili si increzatori in Dumnezeu. Vom fi atenti la reguli, igiena, spatii,… la dezinfectare, disciplină, măști, respect,… nu pentru ca ne este teama, ci pentru ca iubim.
Vă asteptăm cu drag! In simplitate si incredere sa continuam drumul formarii noastre. Sa continuam munca la implinirea noastra. Si, impreuna cu Dumnezeu, simtindu-ne ca intr-o familie, sa ne-ajutam ca fiecăruia sa-i fie bine: și fizic și spiritual!

Din suflet va dorim: pace si bine!

Pr. Dir. Bogdan Emilian Balasca
si parintii formatori

 

 

 

MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE
INSPECTORATUL ŞCOLAR AL JUDEŢULUI NEAMT
LICEUL TEOLOGIC ROMANO-CATOLIC
„SFÂNTUL FRANCISC DE ASSISI”
Str. Ştefan cel Mare 268/ B,
Municipiul ROMAN,  Judeţul NEAMŢ
Tel./Fax: 0233/741421; E-mail: liceulfranciscan@yahoo.com;
Site-ul: www.liceulfranciscan.ro