Loading...
marţi, 19 ianuarie 2021

Viața spirituala

 

În Seminar, viața spirituală este ritmată de un program zilnic de rugăciune și Sf. Liturghie, prin care seminaristul își hrănește raportul său cu Dumnezeu, crește în maturitate spirituală, își asumă valori creștine și înaintează pe drumul său de împlinire și sfințire.

Alături de acest program, în fiecare sâmbătă, pentru o jumătate de zi, seminaristul are ocazia să petreacă un timp de formare uman-spirituală, fiindu-i prezentate anumite teme spirituale, vocaționale, pastorale și umane, la care este chemat să reflecteze și să le aprofundeze. În acest context, are ocazia să împărtășească, să construiască proiecte personale și să crească în drumul său vocațional. Astfel de moment pot avea forma unor lectio divina¸ sau a unor, zile de reculegere,  sau de workshop-uri de dezvoltare uman-spirituală.

Apoi, în fiecare an seminariștii vor participa la exerciții spiritual anuale, care, desfășurându-se pe o perioadă de mai multe zile, au rolul de crea o mai strânsă comuniune cu Dumnezeu, de a întări în inimile seminaristului valori autentic creștine, de a-l conduce mai profund în viața de rugăciune și de a-l ajuta să crească în capacitatea de a face un discernământ moral, spiritual, vocațional în viața sa.

Pe lângă aceste momente, seminariștii beneficiază de îndrumare spirituală personalizată și de un program săptămânal de spovezi și colocvii, asistat de doi părinți spirituali, pregătiți în această sferă a vietii spirituale.

 

Program colocvii si spovezi

Capela seminaristilor