Loading...
luni, 27 iunie 2022
OFMConv Romania

Director

Pr. prof. dr. Bogdan Emilian Balașcă

Trăiesc, cu ajutorul lui Dumnezeu, convins că viaţa e un dar. Cu toate că mă simt și păcătos, harul şi binecuvântarea Lui nu au lipsit din viața mea. Un păcătos iubit de Dumnezeu, așa mă văd. Pentru că Domnul a așezat de-a lungul existenței mele, haruri și frumuseți, oameni aleși, experiențe inedite,…și multă binecuvântare. Iar în același timp, printre acestea, cel rău n-a ezitat să nu strecoare  și în drumul mea, abil sau vehement, neghina… Sunt ispitit, în diferite forme, de dimineața până seara de cel rău și apoi iertat, iubit și susținut de harul lui Dumnezeu!

M-am născut în anul 1979 la Roman. Prin grija celor mari, am frecventat o școală generală. Apoi, în 1994 intram la Seminarul Franciscan, şi-apoi am continuat: postulandatul, noviciatul, institutul,..  până în anul 2005, când am primit licența în teologie și diaconatul. Urma să plec la Padova, ca diacon, iar de acolo misionar în Ghana. A fost superb! Apoi, după doi ani, preot fiind, am revenit în țară, într-o comunitate franciscană de la București: unde am frecventat licența de psihologie, apoi un master în sociologie, un altul în psihologie, apoi doctoratul în teologie. Toate au fost darul lui Dumnezeu! După acestea Domnul m-a chemat să fiu vice rector formator la Institutul Franciscan, apoi director spiritual la Liceul Teologic, și între timp profesor de diferite materii de psihologie și teologie, fie la București, fie la Roman. În anul 2014, superiorii mi-au propus o nouă experiență inedită: să lucrez cu oamenii străzii din București. Și astfel, împreună cu un grup de voluntari a luat ființă ”orașul carității” o acțiune spiritual-caritativă prin care foarte des ne întâlneam cu oameni fără adăpost, cu cei săraci ce dorm pe stradă… pentru a-i ajuta și a le oferi în special mâncare, îmbrăcăminte, uneori medicamente și alte lucruri necesare. Și timp de 6 ani am continuat, prin harul Lui, această simplă slujire!… Apoi, mi s-a propus să fiu director la Liceul Teologic. O trecere deloc ușoară, însă plină de uimire și de provocări; eram chemat la o  încredere profundă în ajutorul lui Dumnezeu Și-am acceptat, dar nu pentru a fi ”director”, ci pentru a sluji în continuare bunătatea pe care Dumnezeu zilnic o revarsă abundent în cei din jurul meu.

Iar din acel moment continui să învăț: să fiu smerit, să fiu atent la celălalt, să nu mă compromit, să îmi păstrez în suflet simplitatea. Învăț să ascult, să am timp, să colaborez, să nu rănesc,… Învăț să nu le știu pe toate,… Învăț chiar să mă fac și de rușine și să mă deschid din ce în ce mai mult la darul și voința lui Dumnezeu.

Aș vrea să nu pierd în nicio zi din suflet amintirea darurilor Sale. Domnul este iubire. Cu fidelitate ne iubește: pe tine și pe mine, în modul în care știe că ne face bine. Iar uneori nu e ușor să ne lăsăm conduși de El. Însă în simpla noastră rugăciune, să rămânem sinceri, să ne încredem în voința sa și să îi mulțumim.

Viața rămâne un dar. Imens. Pe care fiecare l-a primit. Să îl trăim în continuare, în simplitate și încredere, în toată frumusețea,  cu pace și bine!

DECLERATIE DE AVERE 2021

Contact:
mail: fratebogdan@yahoo.com
tel: 0768598150
 
Distribuie cu: