Loading...
marţi, 16 aprilie 2024
OFMConv Romania

Viziunea, misiunea, valorile și țintele strategice ale Liceului Teologic Romano-Catolic ”Sfântul Francisc de Assisi”

 

Viziunea 

Să iubești, să speri și să crezi până la capăt, în orice situație personală sau context social te-ai afla.

  Misiunea

Să descoperi că ești un om frumos – trup, suflet și spirit – dorit de Dumnezeu și chemat să devii fericit, dăruind și dăruindu-te.

 

 

Valorile

 • credința – conștiința prezenței și acțiunii iubitoare a lui Dumnezeu și capacitatea ta de relaționare cu El;
 • caritatea – capacitatea de deschidere gratuită către colaborare și susținere reciprocă în interiorul și în afara școlii;
 • disciplina – abilitatea de organizare și structurare personală și comunitară în vederea eficientizării actului educațional și a integrării adevăratelor repere morale și socio-culturale;
 • studiul – implicarea activă în însușirea și întărirea cunoștințelor și aptitudinilor propuse prin motivație intrinsecă;
 • generozitatea – continua deschidere spre mai mult din punct de vedere calitativ și cantitativ valoric;
 • solidaritatea – alegerea concretă a unui spirit de echipă și susținere reciprocă în relații personale a

 

 

                                                                                    Ţinte strategice

 

 1. Încrederea în valorile culturii educaționale, aprofundarea lor și însușirea acestoraizvor de stare de bine și ambianță propice procesului educațional.
 2. Angajarea tuturor în formarea personală și profesională continuăresponsabilitate și respect față de cei încredințați educației școlii noastre.
 3. Continuarea îmbunătățirii și dezvoltării bazei materialeatenție și grijă ca cei care ne calcă pragul să se simtă prețuiț
 4. Creșterea și consolidarea numărului de formațiuni de studiugenerozitate față de cerințele celor ce au încredere în școala noastră.
 5. Abordare personalizată în educație și optimizarea relației școală-familie-comunitate, oferind o atenție specială copiilor cu CESîmpreună să îi ajutăm mai bine pe elevi.
 6. Implicarea în proiecte locale, naționale și internaționaledescoperirea comunității umane ca loc de dăruire și primire de bogății culturale și spirituale.

 

               

 Director

Pr. prof. dr. Bogdan Emilian Balașcă

 

Distribuie cu: